SwiftySite Hulp

 

SwiftySite Uitleg Video’s

 

Globale walkthrough van SwiftySite

SwiftySite Walkthrough English

PDF uploaden in Swiftysite

Inhoud toevoegen aan bovenbalk in SwiftySite

Inhoud toevoegen aan de footer in SwiftySite

Pagina’s beheren in SwiftySite

Google Maps toevoegen aan SwiftySite

SwiftySite Explainer Video

SwiftySite Walktrough English – With Bumbers

 

SwiftySite FAQ (Veel gestelde vragen)

 

Hoe log ik in op mijn SwiftySite of webmail?

 

Zie onze uitgebreide uitleg hier.

 

Hoe stel im mij email in?

 

Zie onze uitgebreide uitleg hier.

 

Waarom krijg ik de laaste tijd allerlei spam via het contactformulier?

 

De contactformulieren op SwiftySite zijn beveiligd met een zogenaamde captcha, waardoor spammers het formulier niet automatisch konden misbruiken. Helaas hebben sommige hackers het inmiddels voor elkaar gekregen om die captcha te kunnen omzeilen.

 

We zijn bezig een andere captcha te regelen zodat de spammers weer buitenspel komen te staan, maar vanwege de overgang van Alphamega naar SwiftySite gaat dit wel enkele weken duren.

 

Hopenlijk valt er voorlopig eventjes mee te leven voor je?

 

Waarom is SwiftySite op WordPress gebouwd? En wat ga ik daarvan merken?

 

SwiftySite 2 is op WordPress gebouwd, omdat WordPress enorm veel mogelijkheden biedt die we nooit van z’n leven in een eigen gemaakt CMS zouden kunnen verwerken.

 

80% van wat een gebruiker met een website wil kunnen doen is voor vrijwel elke gebruiker hetzelfde. Denk aan het schrijven van teksten, het plaatsen van afbeeldingen en video’s en het plaatsen van een contactformulier.

 

Die functionaliteiten worden onder de motorkap door WordPress uitgevoerd, maar de manier waarop je ze moet instellen of gebruiken vinden wij op de WordPress-manier te ingewikkeld. Vandaar dat wij daar een user-interface-schil overheen leggen en deze aspecten prima kunnen vereenvoudigen en versimpelen.

 

Die andere 20% van wat een gebruiker met een website wil kunnen doen varieert enorm van gebruiker tot gebruiker. De één heeft behoefte aan een live-boekingsysteem voor de verhuur van een vakantiehuisje en weer een ander moet tickets kunnen verkopen of een uitgebreid inschrijfformulier kunnen maken.

 

Het is haast niet te doen om al die gevarieerde dingen ook nog in te bouwen. Maar het mooie is dat die in WordPress wel allemaal voorzien zijn of met een plugin toe te voegen zijn. Toegegeven, dat werkt dan weliswaar niet zo makkelijk als op de Swifty-manier, maar het kán wel!

 

Een gebruiker kan dan zelf zo’n minder gangbaar element aan de site toevoegen op de WordPress manier of kan dit laten doen door ons of een handig neefje.

 

Dus daarom hebben we SwiftySite als een schil over WordPress heen gelegd. Om de veel gebruikte functies enorm te versimpelen en toch de mogelijkheid om minder gangbare functies toe te voegen open te laten.

 

Samenvattend: 
Onze doelstelling is het maken van een Content Management Systeem dat zo makkelijk te bedienen is dat vrijwel alle zzp-ers, ondernemers en non-profits wereldwijd er mee kunnen werken.

 

Als je voor zo’n grote groep een CMS maakt, ga je natuurlijk een enorme diversiteit aan wensen mogelijk moeten maken. Wij hebben voor WordPress als motor van SwiftySite gekozen, omdat we dan de meest gebruikte functies voor iedereen kunnen versimpelen en de rest tóch mogelijk kunnen maken op de wat ingewikkeldere WordPress-manier.


Ik ben mijn login gegevens kwijt, en kan niet meer inloggen via domeinnaam.nl/login. Hoe vraag ik deze op?

 

Als je de inlog gegevens van je SwiftySite niet langer weet kun je contact met ons opnemen.


Hoe kan ik mijn pagina beveiligen met een login?

 

In SwiftySite zit geen mogelijkheid voor het verbergen van een pagina achter een login, maar dit is wel via de WordPress modus te regelen. Druk hiervoor rechtsonder op het W icoontje, waarmee je overschakelt naar WordPress modus.

 

Vervolgens wordt er bovenin een zwarte balk zichtbaar. Klik hierin op jouw domeinnaam, zodat je uitkomt in het WordPress Dashboard.

 

Je hebt nu aan de linkerkant allerlei opties erbij gekregen. Hier druk je op ‘Pagina’s’ en vervolgens klik je naar de pagina die je wilt beveiligen.

 

De pagina opent zich nu en je ziet onder andere de pagina titel en de teksten van de website. Aan de rechterkant zie je nu een linkje staan met ‘Zichtbaarheid: Openbaar’.

 

Als je hier op ‘bewerken’ klikt, krijg je de mogelijkheid om de zichtbaarheid aan te passen. Je kunt nu kiezen voor ‘Beschermd met wachtwoord’. En je kunt naar wens een wachtwoord intypen.

 

Dit wachtwoord heeft de bezoeker nodig om de inhoud van de pagina te bekijken. Nu hoef je enkel nog op de blauwe knop ‘Bijwerken’ te drukken en de pagina is voortaan beveiligd met een wachtwoord.

 

Door bovenin de zwarte balk op ‘Swifty’ -> ‘Naar SwiftySite’ te drukken kun je terugkeren naar de vertrouwde omgeving van SwiftySite.


Kan ik een webshop toevoegen aan mijn website?

 

Momenteel is er nog geen webshop aanvulling beschikbaar voor SwiftySite.

 

Je zou via de WordPress omgeving een plugin zoals bijvoorbeeld ‘WooCommerce’ (https://woocommerce.com/) kunnen installeren. Je zult dan echter wel vanuit WordPress moeten werken (om jouw webshop op te bouwen en te beheren) en vanuit SwiftySite om de rest van de site aan te passen. Dit zal niet voor iedere gebruiker te doen zijn omdat WordPress niet zo gebruiksvriendelijk is als SwiftySite. Je zult hierin zelf een afweging moeten maken of jou dit lukt.

 

Het is ook mogelijk om onze maatwerkafdeling een webshop voor jou te laten installeren en integreren op jouw website. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden en kosten zijn neem dan even contact op.


Ik kan mijn website niet vinden in de zoekmachines. Wat kan ik doen?

 

Het kan zijn dat jouw website relatief nieuw is en de robots van verschillende zoekmachines nog niet de kans hebben gehad jouw website te ‘indexeren’. Dit kan enkele dagen tot weken in beslag nemen, maar lijkt steeds sneller te gebeuren.

 

Je kunt jouw website toevoegen aan de ‘Google Webmaster Tools’ en Google op de hoogte brengen van jouw website. Je dient hiervoor over een Google account te beschikken. Heb je deze niet, dan kun je deze (gratis) aanmaken: https://accounts.google.com/signup?hl=nl 

 

Inloggen op de Google Webmaster Tools kan via de volgende link: https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=nl 

 

Wanneer je jouw website hebt toegevoegd, kun je eigenlijk niet veel meer doen om er voor te zorgen dat jouw website wordt opgenomen in de zoekresultaten. De positie van jouw website in zoekmachines hangt van vele factoren af.

 

Het is sowieso verstandig om jouw website regelmatig bij te werken, op jouw website te linken naar andere (informatieve/handige) websites en om zogenaamde ‘zoekwoorden’ te verwerken in jouw website. Verplaats je in de bezoeker van jouw website en denk eens na over de woorden waarop jouw bezoeker in Google zal zoeken. Probeer deze woorden in de teksten op jouw website te verwerken.


Hoe komt het dat tekst verspringt bij het wisselen van pagina’s?

 

Het kan zijn dat je tekst ziet veranderen van lettertype ofwel soort van verspringen, dit heeft te maken met het gebruikte Google Fonts lettertype.

 

Wanneer je een mooi en/of apart lettertype in je site wilt gebruiken is Google Fonts een uitkomst, je hebt daar legio aan mogelijkheden van mooie lettertype’s. Doordat je deze vanaf het internet laadt kan ook iedereen dat mooie lettertype zien, ook al hebben bezoekers het niet zelf op hun pc staan.

 

Google vindt echter ook dat de tekst zelf belangrijker is dan het uiterlijk ervan (speed before beauty), oftewel snelheid voor schoonheid. Dat is dan ook de reden dat wij er voor gekozen hebben om eerst de inhoud van de website zo snel mogelijk volledig te tonen en daarna pas het mooie lettertype.

 

Dat heeft dan ook een erg positieve invloed op je Google ranking.


Kan ik een blog aan mijn SwiftySite toevoegen?

 

SwiftySite heeft op dit moment nog geen eigen blog functionaliteit, maar natuurlijk heeft WordPress dit wel en kunnen we daar ook gebruik van maken. Wij hebben om een mooi overzicht te krijgen van de blog items wel een “Blog” onderdeel toegevoegd aan SwiftySite, zodat je gemakkelijk de gewenste blog-items kunt weergeven op een pagina.

 

Eerst gaan we een blog post aanmaken en na het aanmaken gaan we zorgen dat deze op de gewenste plek in SwiftySite getoond wordt.

 

Blogposts aanmaken
Om een nieuw blogpost aan te maken moeten we naar WordPress zelf toe. Dit kun je doen door rechtsonder in de Swifty balk te klikken op het WordPress icoontje.

 

Vervolgens klik je boven in de zwarte balk op je website titel. Je komt nu in het WordPress Dashboard, ga nu vervolgens aan de linkerkant naar ‘Berichten’ → ‘Nieuw bericht’.

 

We vullen dan het volgende in:

 

Titel: Vul boven in de titel van het item in, bijvoorbeeld ‘Welkom op mijn blog’.
Grote inhoudsvlak: Het blogbericht. Je kunt alle tekst hier plaatsen en opmaken, maar je kunt er ook voor kiezen om dit later in de SwiftySite zelf te doen.
Rechterkant scherm Categorieën: Vink hier de gewenste categorieën aan. Om een nieuwe aan te maken klik je op de link ‘+ Nieuwe categorie toevoegen’. Je kunt nu de naam van de nieuwe categorie ingeven in het invulvak, zodat dit zichtbaar wordt onder jouw blogberichten. Je kan namelijk nog onderscheid maken in welke categorie wordt getoond in het blogoverzicht. Je mag uiteraard voor je berichten een eigen categorie of meerdere categorieën verzinnen.
Tags: Hier kun je nog bepaalde steekwoorden ingeven. Dit kan gemakkelijk zijn voor je bezoekers om eventueel op te filteren, maar bijvoorbeeld ook voor zoekmachines.
Uitgelichte Afbeelding: Klik hier onder op de link ‘Uitgelichte afbeelding instellen’ om een afbeelding toe te voegen. Deze wordt dan vervolgens automatisch in de blogpost (en eventueel overzicht) getoond. Je hoeft deze dus niet zelf in de inhoud te verwerken.

 

Wanneer je klaar bent met het maken van de blogpost kun je klikken op de blauwe ‘Publiceren’ knop rechts boven en je blogpost is geplaatst. Als de categorie al op een bestaande pagina getoond wordt, dan zal ook dit nieuwe item daar meteen getoond worden. Als het op een nieuwe pagina getoond moet worden ga je weer op de Swifty manier op een nieuwe pagina aanmaken en een blog overzicht plaatsen.

 

Om terug te gaan naar Swifty ga je bovenin de zwarte balk naar ‘Swifty’ en klik je op ‘Ga naar SwiftySIte’. Nu ben je weer in de vertrouwde Swifty modus.

 

Blog-pagina’s maken
Om je blog items te tonen ga je op de gewenste pagina, bijvoorbeeld ‘Blog’ naar ‘Inhoud bewerken’ en klik je op ‘Onderdelen toevoegen’ klik daar onder ‘Ander spul’ ‘Blogpost lijst’ aan.

 

Geef vervolgens aan welke categorieën getoond moeten worden, of alle blogberichten. Het kan namelijk zijn, dat je berichten op categorie wil tonen. Dan kun je een categorie invullen. Doorgaans worden alle blogberichten getoond.

 

Wil je niet alles tonen, maar wel meerdere categorieën dan kun je meerdere categorieën plaatsen gescheiden door een komma. Dus bijvoorbeeld: nieuws, 2016

 

Ook kun je een maximum opgeven aan het aantal blog posts wat getoond mag worden.

 

Bij stijl kun je aangeven hoe je de blog items wil weergeven, bijvoorbeeld ‘Visueel Samenvatting’. Daarmee wordt een samenvatting van de tekst weergegeven en een foto (indien aanwezig). Om het gehele blog bericht te lezen moet men klikken op ‘Meer lezen’.

 

We hopen dat je veel hebt aan deze nieuwe manier van blog-items plaatsen! En wensen je veel succes met je blog!


Kan ik ergens testen hoe mijn website er op een tablet of mobiele telefoon uit zal zien?

 

Ja dat kan! Log in op jouw SwiftySite en klik in de SwiftySite balk op ‘Inhoud bewerken’. Je ziet aan de rechterzijde van de balk nu een icoontje van een beeldscherm en mobiel verschijnen. Als je hier met je muis naartoe gaat komen er 3 opties tevoorschijn: Één voor een desktop scherm, een voor een tablet en een voor een telefoon.

 

Je kunt op deze knopjes klikken. Jouw website wordt dan automatisch ‘geschaald’ en je kunt deze bekijken alsof je vanaf een ander apparaat de website bezoekt.

 

Wil je jouw website vanaf nog meer apparaten kunnen bekijken, dan zou je de volgende website eens kunnen proberen: http://quirktools.com/screenfly/


Hoe kan ik tussen SwiftySite en WordPress schakelen?

 

Klik in je Swifty hoofdbalk op de knop met het WordPress logo. Hiermee kun je schakelen naar WordPress.

 

Je kunt weer terug schakelen naar SwiftySite door in de WordPress menubalk bovenin je scherm bij de knop Swifty te kiezen voor ‘Terug naar SwiftySite’.


Hoe log ik uit op mijn SwiftySite?

 

In je Swifty hoofdbalk staat uiterst rechts een knop om uit te loggen uit je SwiftySite.

Als je uitgelogd bent zie je de site zoals een bezoeker deze ook ziet.


Kun je met SwiftySite responsive websites maken?

 

Yes! Elke website die met SwiftySite gemaakt wordt is automatisch responsive.

 

Resposive betekent dat je website op alle apparaten optimaal wordt weergegeven. Op een mobieltje betekent dat bijvoorbeeld dat het menu als een ‘hamburger’ wordt weergegeven (3 liggende streepjes) en dat teksten en afbeeldingen onder elkaar komen te staan als een soort krantenkolom. Afbeeldingen worden ook geoptimaliseerd zodat ze snel laden op mobiele netwerken. Er komt heel wat bij kijken achter de schermen, maar voor jou en je bezoekers werkt het allemaal super simpel en automatisch. In SwiftySite kun je tijdens het invullen en bewerken van je pagina’s al switchen tussen smartphone, tablet en PC view om te zien hoe het er uit gaat zien op dergelijke apparaten.


Hoe zit het met de laad-snelheid van de nieuwe SwiftySites?

 

Heb je er wel eens bij stil gestaan wat er allemaal bij komt kijken als je een webpagina opvraagt op je laptop of mobiele telefoon?

 

Je typt een naam in je browser (Chrome, Internet Explorer, Firefox), die gaat via je Besturingssysteem (OSX of Windows of Andriod) via Wifi of dataconnectie naar een server van je internetprovider. Die server stuurt je aanvraag door naar een Rootserver, die stuurt hem naar een Top Level Domain server en die weer naar een Authoritive Name Server. Die vertaalt je domeinnaam naar een IP adres en zegt tegen je browser onder welk IP adres de webpagina te vinden is. Dan gaat je browser via Wifi en je internetprovider het internet op om aan de hostingprovider van de website te vragen om de pagina te leveren.

 

Hoe snel die pagina geleverd wordt, hangt weer af van de mate waarin die geoptimaliseerd is en of de server weet op welk apparaat je een site bekijkt en met wat voor soort verbinding.

 

Kijk je op een laptop die met een kabel aan een glasvezelnetwerk hangt, dan levert de server een grote site met mooie scherpe grote plaatjes. Kijk je op een smartphone met een 3G verbinding (of nog erger, een openbare wifi-verbinding zoals in de trein of zo), dan krijg je een zwaar geoptimaliseerde pagina te zien.

 

In beide voorbeelden mag het hele riedeltje niet meer dan 1 seconde duren van Google, anders wordt je site minder hoog getoond in hun zoekmachine.

 

Laat SwiftySite dit nou allemaal super snel verzorgen. Nog een goede reden om SwiftySite te nemen of over te stappen 😉


SSL, https, secure… wat houdt dat allemaal in en waarom is dat zo belangrijk?

 

Google wil graag naar een veiliger internet voor iedereen toe werken en heeft aangekondigd dat ze de veiligheid van websites één van de weegfactoren gemaakt hebben waarmee ze beoordelen hoe hoog sites in google komen te staan.

 

De manier waarop websites beveiligd worden is met een SSL-certificaat (Secure Socets Layer Certificaat). Zo’n SSL-certificaat versleuteld (encrypt) alle data die tussen de server en de browser van de bezoeker op en neer gaat, zodat er onderweg niks mee kan gebeuren. Er komt dan ook een slotje in de adresbalk te staan en er komt een s van secure achter de http te staan.

 

Een andere, zeer belangrijke reden waarom je de move naar https wilt maken is dat Google de Page Rank (waarde) van je pagina mede bepaalt aan de hand van Link Juice.

 

Hoe belangrijker de website is die naar jouw webpagina linkt, hoe meer waarde Google aan zo’n link hecht. Elke pagina op het internet krijgt van Google een Page Rank waarde. En die waarde kan deels doorgegeven worden aan de pagina’s waar zo’n webpagina naar linkt.

 

Een pagina heeft 100% van zijn page rank te verdelen over het aantal uitgaande links vanaf die pagina. Dus een link vanaf een pagina met 4 uitgaande links kan 25% van de Page Rank van die pagina doorgeven aan de pagina waar naar gelinkt wordt. Dat is link juice.

 

Maar nou komt ie: link juice kan NIET doorgegeven worden van HTTPS naar HTTP! Met andere woorden, een link van een secure website naar een niet-secure website stuurt wel bezoekers door, maar geeft geen link juice door.

 

Dit betekent dat naar mate de belangrijkere sites op het internet naar https overstappen, de sites die links naar zich hebben vanaf dat soort sites gaan wegzakken in Google als ze niet zelf ook naar HTTPS overstappen.

 

De prijzen van een Domain Validated (DV) certificaat lopen uiteen van een paar tientjes tot over de honderd euro per jaar.

 

Bij SwiftySite krijg je een gratis een SSL certificaat bij je SwiftySite 2 en hoger. Je hoeft er verder niks voor te doen. Onze manier om jou te bedanken voor je klandizie 😉

 


SwiftySite Inhoud
 

Kan ik een kleinere header afbeelding gebruiken/plaatsen?

 

SwiftySite heeft verschillende indelingen met verschillende header grootte’s. De kleinste header is even breed als het inhoudsvlak (en zijbalk) onder de header. Wil je liever een kleinere/smallere header gebruiken dan kan dat op de volgende manier.

 

Ga naar ‘Ontwerp aanpassen’. je komt nu in de SwiftySite Designer. Ga naar ‘Details’ en kies voor ‘Header’. Bij ‘Achtergrondtype’ kies je voor ‘Kleur’. Kies een kleur die bij je design past, je zult nu enkel die kleur als header zien. Als je klaar bent met een kleur kiezen klik je op de blauwe knop ‘Opslaan & publiceren’.

 

Als je de SwiftySite Designer hebt verlaten klik je op ‘Inhoud bewerken’. Ga naar de rechterbovenhoek van de header, zodat je het icoon van de drie tandwielen ziet. Klik hier op. Je kunt nu inhoud toevoegen aan je header. Klik in je Swifty balk op ‘Onderdelen toevoegen’ en kies voor ‘Visuals’. Je kunt nu een afbeelding (of als je heel avontuurlijk bent een slider) toevoegen. Je kunt deze afbeelding of slider ook verkleinen indien gewenst, ga daarvoor bij de afbeelding met je muis naar links onder en je ziet een knop met vier pijltjes verschijnen, door hierop te klikken kun je de afbeelding of slider met je muis kleiner slepen. Deze afbeelding verschijnt vervolgens op elke pagina.

 

Mocht je header ruimte nu te hoog zijn, dan kun je dit aanpassen bij ‘Ontwerp aanpassen’. Ga hiervoor weer via ‘Details’ naar ‘Header’ en vink ‘Aangepast’ aan bij ‘Hoogte’. Je kunt nu in het veld een waarde opgeven in pixels. Vul hier een waarde in die iets groter is dan de hoogte van je header afbeelding. De wijziging is meteen zichtbaar, dus je kunt naar hartenlust wat uitproberen om jouw ideale hoogte te krijgen. Zodra je tevreden bent klik je op de blauwe knop ‘Opslaan & publiceren’.


Kan ik velden toevoegen aan het contactformulier?

 

Dit kan enkel op de WordPress manier. Hiervoor dien je te klikken op de W rechtsonder op de SwiftySite balk, vervolgens klik je boven in de (zwarte) menu balk op je site naam en kun je daar vervolgens gaan naar ‘Plugins’ -> ‘FS Contact Form’. Daar staan al je gebruikte contact formulieren.


Wat voor formaat kan ik het beste aanhouden om plaatjes en foto’s te uploaden?

 

In tegenstelling tot andere website-maak-programma’s kun je in SwiftySite het beste zo groot mogelijke foto’s en afbeeldingen gebruiken. SwiftySite zorgt er namelijk zelf voor dat jouw afbeeldingen op het beste formaat en super snel geladen worden. Hierdoor voldoet het helemaal aan de wensen van Google. Gaaf he?


Hoe kan ik in SwiftySite een pdf of ander document naar mijn site uploaden en daar naar toe linken?

 

Om een PDF of ander document toe te voegen aan je SwiftySite moet je schakelen naar de WordPress omgeving. Klik op de ‘W’ in je Swifty hoofdbalk. WP-toggle.png 

 

Klik daarna op de titel van je website in het WordPress menu links bovenin je scherm. Aan de linkerkant verschijnt nu het WordPress menu.

 

Ga naar Media en kies voor Nieuw bestand. Hier kun je een bestand selecteren of naartoe slepen. Zodra je een bestand hebt toegevoegd verschijnt deze op de pagina. Klik achter de bestandsnaam op ‘Bewerken’. In de rechterkolom vind je het veld ‘Bestand URL’. Selecteer de hele URL en kopieer deze.

 

Ga nu terug naar je SwiftySite door in het WordPress menu bovenin je scherm naar Swifty > Terug naar SwiftySite te kiezen. Ga naar de pagina waar je het bestand wilt gebruiken. Schrijf een stukje tekst die je als link wilt gebruiken. Selecteer de tekst en maak een link door in de tekst werkbalk op de schakel/ketting te klikken.

 

Kies voor ‘Linktype’ ‘URL’ en plak in het veld URL de link naar je bestand. Je kunt het het tabblad ‘Doelvenster’ nog kiezen of je wilt dat het bestand in dezelfde venster wordt geopend, of dat je het liever in een nieuw venster of popup wilt tonen. Klik op OK om de link definitief te maken.


Kan ik ook een tabel toevoegen aan de SwiftySite?

 

Jazeker. Ga in de bewerkbalk van je SwiftySite naar ‘Inhoud bewerken’ -> ‘Onderdelen toevoegen’ en kies voor de optie ‘Tekst’.

 

Het makkelijkste is het om de werkbalk nu op ‘altijd zichtbaar’ te zetten, verdwijnt deze normaal wanneer je aan het typen bent klik dan nu op de knop met A erop en een pijltje naar beneden.

 

Je kunt nu je tabel invoegen door in de werkbalk te klikken op het ikoontje waar een tabel op staat afgebeeld (lijkt een beetje op een ruit).

 

Kies nu het aantal rijen en kolommen die je wilt. ‘Rijen’ zijn verticaal en ‘kolommen’ zijn horizontaal.
Ook kun je nog de verdere opmaak bepalen zoals bijvoorbeeld de hoogte en breedte en hoe je hem wilt uitlijnen op de pagina.

 

Je kunt de tabel ook altijd nog aanpassen wanneer je deze hebt ingevoegd. Ga daarvoor na het klikken op ‘Inhoud bewerken’ met je muis op de tabel staan, aan de rechterkant krijg je dan het bewerk icoon te zien (drie tandwieltjes). Als je deze aanklikt krijg je het pop-up scherm te zien waar je de instellingen van de tabel kunt wijzigen.


Ik wil een sitemap toevoegen maar wil dit niet zichtbaar hebben voor bezoekers. Hoe pak ik dat aan?

 

In SwiftySite 2 en hoger is ‘achter de schermen’ jouw website zo ingesteld dat alle pagina’s automatisch bijgehouden worden en verzameld worden in een sitemap die jij en jouw bezoekers niet zien. Zo is Google altijd op de hoogte van jouw pagina’s en veranderingen hier in. Je hoeft dus zelf eigenlijk geen sitemap meer toe te voegen als het toch je bedoeling was deze te verbergen.

 

Wil je toch een visuele sitemap toevoegen en deze zichtbaar maken voor jouw bezoekers, dan kun je dat doen via ‘Inhoud bewerken’ -> ‘Onderdelen toevoegen’ -> ‘Ander Spul’ -> ‘Sitemap’.


Waarom kan ik de tekst in een box niet dik gedrukt maken of van kleur veranderen?

 

Op dit moment is het nog niet mogelijk om de tekst in een box bijvoorbeeld dik gedrukt te maken. Je kunt wel de kleur van de box en de titelkeur aanpassen.

 

Eventueel is het wel mogelijk om alle tekst in alle boxen aan te passen zodat het lettertype bijvoorbeeld vet gedrukt wordt door middel van CSS. Om dit uit te voeren sluit je de inhoud bewerken balk en klik je op ‘Ontwerp aanpassen’ -> ‘Geavanceerde instellingen’. In het geval je alle tekst vetgedrukt wilt hebben plaats je daar de volgende code:  

 

.swc_box_content {font-weight: bold;}

 

Op de volgende site vind je wat meer CSS uitleg en voorbeeld over het aanpassen van tekst uiterlijk: http://www.websonic.nl/tutorials/websitecss/css_tekstopmaak.php

 

Als je dit toch te eng vind of je kunt hetgeen je eigenlijk wilt aanpassen niet door middel van een CSS aanpassing voor elkaar krijgen zou je kunnen overwegen om gebruik te maken van een tabel indien je de opmaak van de tekst wenst aan te passen. In de toekomst zullen er zeer waarschijnlijk meer opties aan de box functie (en niet alleen de box) worden toegevoegd.


Hoe voeg ik zelf video’s toe? Heb ik hiervoor een YouTube kanaal nodig?

 

Er zijn naast YouTube andere websites waar je jouw video’s op kunt plaatsen zodat je ze (bijvoorbeeld) voor jouw website kunt gebruiken. De meest eenvoudige manier is om een YouTube kanaal te gebruiken/aan te maken voor het plaatsen van video’s in SwiftySite 2 of hoger.

 

Doordat YouTube het meest gebruikte en bekende platform is om video’s op te plaatsen kan het voor jou en/of jouw bedrijf gunstig zijn om hier jouw video’s op te plaatsen om bijvoorbeeld meer (naams)bekendheid te krijgen.

 

Je hebt ook de keuze om de video’s af te schermen zodat alleen bezoekers via jouw website de video’s kunnen bekijken en/of mensen die de directe link van jou hebben gekregen via bijvoorbeeld e-mail of Facebook.

 

Nog een voordeel van het gebruik van YouTube is dat je de filmpjes op de ‘SwiftySite manier’ groter en kleiner kunt maken. Er zijn in ieder geval meer opties mocht je niet voor YouTube willen kiezen.

 

We zullen hieronder twee aanbieders (en hoe je een filmpje plaatst) beschrijven.
 
Gebruik maken van YouTube

 

Op de volgende site staat uitgelegd hoe je een YouTube kanaal aan kunt maken en filmpjes op dit kanaal kunt plaatsen: http://www.gettingsocial.nl/kennisbank/hoe-maak-ik-een-youtube-kanaal-aan 

 

Wanneer het uploaden van het filmpje zover is of wanneer je een bestaande video wilt invoegen, ga naar de video en klik onder de video op ‘Delen’ en kopieer de URL (link) die daar verschijnt, eventueel kun je nog een startpunt aangeven als je wilt dat de video bijvoorbeeld pas vanaf 20 sec. afgespeeld moet worden.

 

Je kunt vervolgens de YouTube video plaatsen door in SwiftySite te klikken op ‘Onderdeel toevoegen’ en onder ‘Visuals’ op ‘Video’ plak daar de zojuist gekopieerde link in het invulvak. Je kunt er voor kiezen om het filmpje automatisch af te laten spelen door ‘autoplay’ aan te vinken. We raden dit overigens niet aan, het is voor bezoekers vaak fijner als ze zelf kunnen bepalen wanneer ze een video starten.

 

Gebruik maken van een andere aanbieder zoals Vimeo

 

Op https://vimeo.com/ kun je gratis een account aanmaken. Vul jouw gegevens op de home pagina in en klik op ‘Join’. Wanneer je jezelf opgegeven hebt scroll je naar beneden en klik je op de knop ‘Continue basic’. Je kunt indien gewenst je verdiepen in de betaalde pakketten en hier voor kiezen.

 

Voordat je een video kunt uploaden dien je jouw e-mail adres te verifiëren. Ga naar jouw inbox en volg de instructies die in het e-mail bericht van Vimeo staan vermeld. Jouw account en e-mail adres zijn vervolgens geverifieerd. Keer terug naar Vimeo en klik op ‘Upload a video’. Wanneer je de video hebt geselecteerd dien je nog een keer op ‘Upload’ te klikken. In de ‘Uploading’ bar kun je zien hoeveel procent er tot nu toe geüpload is.

 

Klik wanneer het zover is op ‘Done. Go to Video!’ Je komt nu (indien je een gratis account hebt) in een wachtrij terecht. Wanneer je het filmpje gaat bekijken zie je in de rechter boven hoek een vliegertje staan. Klik hier op en kopieer de regel die onder ‘Embed’ staat.

 

We gaan de video op jouw SwiftySite plaatsen. Klik in de Swifty hoofdbalk op ‘Onderdelen toevoegen’ en onder ‘Ander spul’ op ‘Html’. Voer hier de code in die je bij Vimeo hebt gekopieerd. De video is nu op jouw SwiftySite geplaatst!

 

Let op! Je kunt de grootte van de videospeler aanpassen voordat je de code bij Vimeo kopieert. Klik wanneer je op het vliegertje hebt geklikt op ‘+Show options’. Bij ‘Size’ kun je de grootte aanpassen. In dit venster zijn er ook nog andere zaken die je aan/uit kunt zetten zoals het tonen van de link naar het filmpje.

 

Indien je een andere video dienst aanbieder gebruikt kun je zeer waarschijnlijk op een soortgelijke wijze een video ‘embedden’. Je kopieert de code die door de aanbieder aan je gegeven wordt en plakt deze in een HTML onderdeel in jouw SwiftySite.


Wat zijn de verschillen tussen een slider en een slideshow?

 

Wanneer je een slider toevoegt worden alle afbeeldingen die je toevoegt één voor één getoond. Je kunt er voor kiezen of de slider automatisch begint met ‘spelen’ of dat de bezoeker zelf met behulp van de pijlen door de afbeeldingen kan bladeren. Je kunt ook instellen hoeveel seconden er gewacht moet worden voordat er een nieuwe afbeelding getoond wordt.

 

Een slideshow wordt altijd automatisch afgespeeld en is zoals het woord eigenlijk al zegt een ‘show’. Je kunt kiezen tussen verschillende overgangseffecten (bijvoorbeeld draaien of vervagen) en je kunt instellen hoeveel seconden er gewacht moet worden voordat de volgende afbeelding getoond wordt.


Wat zijn de verschillen tussen een flex en grid gallery?

 

Een grid gallery verdeeld het aantal afbeeldingen in gelijke kolommen. Je kunt er zelf voor kiezen hoeveel kolommen er worden gemaakt en hoeveel witruimte er tussen de afbeelding mag komen te staan.
 
Een flex gallery deelt de afbeeldingen op een speelse manier willekeurig in. Je kunt zelf de hoogte van een rij afbeeldingen en ook de witruimte tussen afbeeldingen bepalen.

 

Bij beide gallery’s kun je instellen of dat de afbeeldingen in een zogenaamde lightbox dienen te openen wanneer er op geklikt wordt. De afbeelding verschijnt vervolgens beeldvullend in beeld en de website die in de achtergrond te zien is wordt een donkere overlay overgelegd, zodat de nadruk of de afbeelding ligt. Bezoekers kunnen in de lightbox met behulp van de pijlen of pijlen op het toetsenbord door de afbeeldingen bladeren.


Kan ik een gastenboek toevoegen?

 

Het is nog niet mogelijk om een gastenboek via SwiftySite 2 of hoger toe te voegen aan je website. We zijn van plan de mogelijkheid om bezoekers van jouw website te kunnen laten reageren nog toe te voegen, dit zal echter niet in de vorm van een echt gastenboek zijn. Dit is iets wat in de toekomst toegevoegd zal gaan worden aan SwiftySite.

 

In de tussentijd kun je een gastenboek toevoegen via WordPress, de ‘achterkant’ van SwiftySite 2 of hoger.

 

Dat doe je zo:
Log in op jouw SwiftySite. Klik in de Swifty balk op de ‘W’ van WordPress WP-toggle.png

 

Klik links bovenin de zwarte WordPress balk op de naam van jouw website. Je komt nu in de WordPress omgeving terecht.

 

Kies aan de linkerzijde voor ‘Plugins’ en vervolgens voor ‘Nieuwe plugin’. We komen nu in de Plugin verzameling van WordPress terecht. Aan de rechterzijde kun je een plugin zoeken. Vul hier ‘Guestbook’ in. Er zijn een aantal gastenboek plugins beschikbaar.

 

In dit voorbeeld kiezen we voor de plugin ‘Gwolle-GB’. Klik op ‘Nu installeren’ om een van de gastenboek plugins te installeren. Wanneer de installatie voltooid is dien je op de blauwe link ‘Plugin activeren’ klikken.

 

In de balk aan de linkerzijde zie je nu ‘Gastenboek’ verschijnen. Klik hier op. Je ziet onder het kopje ‘Hulp’ de volgende zin staan: “Kies een titel en plaats “[gwolle_gb]” (zonder de quotes) als de inhoud.”

 

Kopieer het stukje [gwolle_gb]

 

Je kunt het gastenboek nu op een pagina gaan toevoegen. Kopieer [gwolle_gb] en klik in de balk aan de linkerzijde op ‘Pagina’s’ en kies de pagina waar je het gastenboek op wilt plaatsen of maak een nieuwe pagina aan. Klik bij die pagina op “Bewerken” en plak in het tekst/bewerk veld de code die je zojuist gekopieerd hebt, en sla de pagina op. Het gastenboek is nu toegevoegd.

 

In de WordPress omgeving kun je onder ‘Gastenboek’ nog enkele instellingen m.b.t. het gastenboek wijzigen.


Hoe verplaats ik onderdelen op een pagina?

 

Klik in de SwiftySite hoofdbalk onderaan de website op ‘Inhoud’ en ga naar de pagina waar je een onderdeel wilt verplaatsen.

 

Ieder onderdeel kun je verplaatsen door met de muis het tandwieltje bij het betreffende onderdeel vast te pakken en vervolgens naar een andere locatie te slepen.
Door middel van een gestreepte balk zie je waar het onderdeel terecht komt als je dit los zou laten.

 

Vind je dit niet zo makkelijk om te doen dan kun je ook klikken op het tandwieltje en vervolgens onderin de Swifty balk te klikken op ‘Verplaats’, op die manier kun je door middel van pijltjes een blok verplaatsen.


Kan ik een blog aan mijn SwiftySite toevoegen?

 

SwiftySite heeft op dit moment nog geen eigen blog functionaliteit, maar natuurlijk heeft WordPress dit wel en kunnen we daar ook gebruik van maken. Wij hebben om een mooi overzicht te krijgen van de blog items wel een “Blog” onderdeel toegevoegd aan SwiftySite, zodat je gemakkelijk de gewenste blog-items kunt weergeven op een pagina.

 

Eerst gaan we een blog post aanmaken en na het aanmaken gaan we zorgen dat deze op de gewenste plek in SwiftySite getoond wordt.

 

Blogposts aanmaken
Om een nieuw blogpost aan te maken moeten we naar WordPress zelf toe. Dit kun je doen door rechtsonder in de Swifty balk te klikken op het WordPress icoontje. WP-toggle.png 

 

Vervolgens klik je boven in de zwarte balk op je website titel. Je komt nu in het WordPress Dashboard, ga nu vervolgens aan de linkerkant naar ‘Berichten’ → ‘Nieuw bericht’.

 

We vullen dan het volgende in:

Titel: Vul boven in de titel van het item in, bijvoorbeeld ‘Welkom op mijn blog’.
Grote inhoudsvlak: Het blogbericht. Je kunt alle tekst hier plaatsen en opmaken, maar je kunt er ook voor kiezen om dit later in de SwiftySite zelf te doen.
Rechterkant scherm Categorieën: Vink hier de gewenste categorieën aan. Om een nieuwe aan te maken klik je op de link ‘+ Nieuwe categorie toevoegen’. Je kunt nu de naam van de nieuwe categorie ingeven in het invulvak, zodat dit zichtbaar wordt onder jouw blogberichten. Je kan namelijk nog onderscheid maken in welke categorie wordt getoond in het blogoverzicht. Je mag uiteraard voor je berichten een eigen categorie of meerdere categorieën verzinnen.
Tags: Hier kun je nog bepaalde steekwoorden ingeven. Dit kan gemakkelijk zijn voor je bezoekers om eventueel op te filteren, maar bijvoorbeeld ook voor zoekmachines.
Uitgelichte Afbeelding: Klik hier onder op de link ‘Uitgelichte afbeelding instellen’ om een afbeelding toe te voegen. Deze wordt dan vervolgens automatisch in de blogpost (en eventueel overzicht) getoond. Je hoeft deze dus niet zelf in de inhoud te verwerken.

 

Wanneer je klaar bent met het maken van de blogpost kun je klikken op de blauwe ‘Publiceren’ knop rechts boven en je blogpost is geplaatst. Als de categorie al op een bestaande pagina getoond wordt, dan zal ook dit nieuwe item daar meteen getoond worden. Als het op een nieuwe pagina getoond moet worden ga je weer op de Swifty manier op een nieuwe pagina aanmaken en een blog overzicht plaatsen.

 

Om terug te gaan naar Swifty ga je bovenin de zwarte balk naar ‘Swifty’ en klik je op ‘Ga naar SwiftySIte’. Nu ben je weer in de vertrouwde Swifty modus.

 

Blog-pagina’s maken
Om je blog items te tonen ga je op de gewenste pagina, bijvoorbeeld ‘Blog’ naar ‘Inhoud bewerken’ en klik je op ‘Onderdelen toevoegen’ klik daar onder ‘Ander spul’ ‘Blogpost lijst’ aan.

 

Geef vervolgens aan welke categorieën getoond moeten worden, of alle blogberichten. Het kan namelijk zijn, dat je berichten op categorie wil tonen. Dan kun je een categorie invullen. Doorgaans worden alle blogberichten getoond.

 

Wil je niet alles tonen, maar wel meerdere categorieën dan kun je meerdere categorieën plaatsen gescheiden door een komma. Dus bijvoorbeeld: nieuws, 2016

 

Ook kun je een maximum opgeven aan het aantal blog posts wat getoond mag worden.

 

Bij stijl kun je aangeven hoe je de blog items wil weergeven, bijvoorbeeld ‘Visueel Samenvatting’. Daarmee wordt een samenvatting van de tekst weergegeven en een foto (indien aanwezig). Om het gehele blog bericht te lezen moet men klikken op ‘Meer lezen’.

 

We hopen dat je veel hebt aan deze nieuwe manier van blog-items plaatsen! En wensen je veel succes met je blog!


Hoe voeg ik een Twitter ‘feed’ toe aan mijn SwiftySite?

 

Er is op dit moment nog geen kant en klare knop om een Twitter feed toe te voegen. We kunnen deze toevoegen door gebruik te maken van de ‘HTML’ optie in SwiftySite.

 

Dat doe je zo:

Ga naar de pagina https://twitter.com/settings/widgets 
Klik op ‘Create new’ of ‘Nieuwe maken’ 
Vul een gebruikersnaam in waarvan je de feed wilt weergeven, pas eventueel andere dingen aan 
Klik op ‘Create widget’ of ‘Widget maken’ en kopieer de code die rechts in het witte vak verschijnt 
Log in op jouw SwiftySite 
Klik op ‘Inhoud’ en vervolgens op ‘Onderdelen toevoegen’ 
Klik onder ‘Ander Spul’ op ‘Html’ 
Plak hier de code in die je hebt gekopieerd en vergeet de wijziging niet te publiceren


Hoe voeg ik Social Media iconen zoals Facebook toe?

 

In SwiftySite is het mogelijk om iconen te gebruiken die je laat linken naar interne of externe pagina’s. Je kan een icoon kiezen van de social media site waar je naar wil linken. 

 

Dit doe je als volgt: 

Ga naar de pagina waar je een icoon wil hebben. 
Klik op Inhoud bewerken en voeg een onderdeel toe. 
Kies voor Icon. 

 

Standaard wordt er een ster geplaatst. Je kan deze ster wijzigen door in de menubalk bij ‘Kies icon’ op de ster te klikken. Er verschijnt dan een lijst met iconen. Zodra je het icoon naar keuze hebt gevonden klik je deze aan. 

 

Het icoon heeft standaard de grootte 70 (pixels). Je kan de grootte aanpassen als je een groter of kleiner icoon wilt hebben. Bij ‘Kleur’ geef je de kleur van het icoon op. Heeft je website een witte achtergrond dan kun je alsnog voor een witte kleur kiezen als je het icoon een achtergrond geeft. Bij ‘Kies achtergrond icon’ kun je een achtergrond vorm kiezen. 

 

Wil je jouw icoon in een rondje of vierkant met afgeronde hoeken plaatsen, dan kies je hier een van die iconen. Vergeet niet om bij ‘Toon achtergrond icon’ een vinkje te zetten, anders wordt het achtergrond icoon niet getoond. Bij ‘Kleur achtergrond icon’ kun je een contrasterende kleur kiezen, zodat het voorgrond icoon goed opvalt. 

 

Zorg ervoor dat de waarde bij ‘Grootte achtergrond icon’ hoger is dan die bij ‘Grootte’. Een mooie combinatie is grootte 20 voor je icoon een grootte 40 voor je achtergrond icoon. 

 

Tot slot kun je het icoon linken naar je social media pagina. Kies bij ‘Link naar pagina of URL’ voor URL. Er verschijnt dan een veld waar je de link naar je social media pagina kan invoegen. Zodra je op de pijl naar links klikt worden je wijzigingen opgeslagen en staat het icoon op de pagina.

 


SwiftySite Ontwerp


Kan ik een kleinere header afbeelding gebruiken/plaatsen?

 

SwiftySite heeft verschillende indelingen met verschillende header grootte’s. De kleinste header is even breed als het inhoudsvlak (en zijbalk) onder de header. Wil je liever een kleinere/smallere header gebruiken dan kan dat op de volgende manier.

 

Ga naar ‘Ontwerp aanpassen’. je komt nu in de SwiftySite Designer.
Ga naar ‘Gebieden’ en kies voor ‘Header’. Bij ‘Achtergrondtype’ kies je voor ‘Kleur’. Kies een kleur die bij je design past, je zult nu enkel die kleur als header zien. Als je klaar bent met een kleur kiezen klik je op de blauwe knop ‘Opslaan & publiceren’.

 

Als je de SwiftySite Designer hebt verlaten klik je op ‘Inhoud bewerken’. Ga naar de rechterbovenhoek van de header, zodat je het icoon van de drie tandwielen ziet. Klik hier op. Je krijgt nu de optie of je de huidige header wilt bewerken of een nieuwe header aan wilt maken. Na je gewenste keuze kun je nu inhoud toevoegen aan je header.

 

Klik daarvoor in je Swifty balk op ‘Onderdelen toevoegen’ en kies onder ‘Visuals’ voor afbeelding (of als je heel avontuurlijk bent een slider) toevoegen. Je kunt deze afbeelding of slider ook verkleinen indien gewenst, ga daarvoor bij de afbeelding met je muis naar links onder en je ziet een knop met vier pijltjes verschijnen, door hierop te klikken kun je de afbeelding of slider met je muis kleiner slepen. Deze afbeelding verschijnt vervolgens op elke pagina.

 

Mocht je header ruimte nu te hoog zijn, dan kun je dit aanpassen bij ‘Ontwerp aanpassen’. Ga hiervoor weer via ‘Details’ naar ‘Header’ en vink ‘Aangepast’ aan bij ‘Hoogte’. Je kunt nu in het veld een waarde opgeven in pixels. Vul hier een waarde in die iets groter is dan de hoogte van je header afbeelding. De wijziging is meteen zichtbaar, dus je kunt naar hartenlust wat uitproberen om jouw ideale hoogte te krijgen. Zodra je tevreden bent klik je op de blauwe knop ‘Opslaan & publiceren’.


Kan ik de breedte van mijn website aanpassen?

 

SwiftySite heeft verschillende indelingen met verschillende pagina breedtes. Het kan zijn dat je jouw pagina toch net iets breder of smaller wilt hebben.

 

Ga naar ‘Ontwerp aanpassen’. Je komt nu in de SwiftySite Designer.
Ga naar ‘Gebieden’ en kies voor ‘Pagina’. Bij ‘Breedte’ kies je voor ‘Aangepast’. Je kunt daar onder nu een eigen breedte opgeven.

 

Houd er rekening mee dat elke monitor resolutie anders kan zijn en je op verschillende monitoren meer of minder ruimte aan de zijkanten hebt. Zodra je jouw ideale breedte hebt gevonden klik je op de blauwe knop ‘Opslaan & publiceren’.


Het logo dat ik geüpload heb wordt (erg) klein weergegeven. Wat kan ik hier aan doen?

 

Waarschijnlijk is het formaat van het logo te klein om deze te kunnen vergroten en ook nog eens scherp weer te geven. Je kunt het beste jouw logo in een zo groot mogelijk formaat uploaden. SwiftySite kan de afbeelding dan zo scherp mogelijk tonen.

 

Wanneer je ingelogd bent en het logo geüpload hebt kun je via ‘Ontwerp aanpassen’ -> ‘Details’ -> ‘Logo’ -> ‘Maximale hoogte & breedte’ -> ‘Aangepast’ de hoogte en breedte van het logo aanpassen.

 

Het kan zijn dat je het logo niet vergroot kunt krijgen. Waarschijnlijk beperkt de header of bovenbalk (afhankelijk van waar het logo in staat) de grootte van het logo. Je kunt via ‘Ontwerp aanpassen’ -> ‘Details’ vervolgens de hoogte van de header of bovenbalk aanpassen, zodat het logo ook groter getoond kan worden.

 

De wijziging is zonder het verversen van de pagina niet altijd duidelijk zichtbaar, wil je dan ook zeker weten dat het logo de gewenste grootte heeft, klik dan even op ‘Opslaan & publiceren’ en sluit de designer even om naar je live site te kijken.


Er zit wit ruimte onderaan mijn website. Hoe krijg ik dit weg?

 

Het kan voorkomen dat je onderaan jouw website een grote, lege witruimte hebt. Dit komt dan waarschijnlijk door een submenu wat te lang is (langer dan de betreffende pagina). Deze heeft zoveel menupunten dat het gehele menu langer is dan de inhoud van jouw pagina. Hierdoor ontstaat er een lege ruimte onderaan de website.

 

Dit kun je oplossen door jouw menu een beetje aan te passen. Zo zou je sommige menupunten kunnen verbergen of verwijderen. Of je kunt wat menupunten verplaatsen. Door bijvoorbeeld een subpagina van een subpagina aan te maken.

 

Je kunt deze aanpassingen doen door naar ‘Pagina’s beheren’ te gaan. Klik nu een menupunt aan zodat je de bewerkbalk te zien krijgt. Om een pagina bijvoorbeeld te verbergen klik je het tandwieltje (pagina-instellingen) aan en klik dan op ‘meer’. Bij de optie ‘In menu’ kun je er dan voor kiezen om hem te verbergen. sla de wijziging vervolgens op.

 

Om een pagina te verplaatsen van plek binnen het menu klik je in de bewerkbalk op de 4 pijltjes. Je kunt nu door te slepen het menupunt verplaatsen. Door b.v. een pagina bovenop een andere te slepen maak je van die pagina een subpagina.


Kan ik het formaat van mijn header afbeelding aanpassen?

 

Je kunt de hoogte van de header aanpassen. Klik in jouw Swifty hoofdbalk op ‘Ontwerp aanpassen’ -> ‘Gebieden’ -> ‘Header’. Je kunt bij ‘Hoogte’ op aangepast klikken en een andere hoogte invullen. Je zult zelf een getal in moeten vullen om te kijken hoe groot/hoog de header wordt. Wanneer je dit aanpast zie je aan de rechterzijde de verandering toegepast worden op jouw website.

 

Een andere indeling kiezen voor jouw website.

 

Het formaat van de header verschilt per indeling. Wanneer je in jouw Swifty hoofdbalk op ‘Ontwerp aanpassen’ -> ‘Indelingen’ klikt zie je aan de rechterkant ‘wide’ indelingen staan en aan de linkerkant ‘boxed’.

 

In de miniatuurafbeeldingen onder elke indeling kun je al een beetje zien welke plaats de header krijgt. Kies je bijvoorbeeld voor ‘Androo Wide’ dan zie je dat de header over de gehele breedte van de website loopt. Ook de hoogte kan hierbij verschillen, maar deze is nog steeds aanpasbaar zoals hierboven vermeld. Kies je bijvoorbeeld voor ‘Inferno Boxed’, dan zul je zien dat de header smaller wordt.

 

Vergeet de wijzigingen niet op te slaan en te publiceren. Gebruik hiervoor de blauwe knop bovenaan de Swifty zijbalk!


Hoe kan ik gemakkelijk de kleuren van mijn huisstijl achterhalen en in het ontwerp verwerken?

 

Wanneer je in SwiftySite jouw ontwerp aan het wijzigen bent kun je m.b.v. een ‘colorpicker’ een kleur selecteren. Het kan echter lastig zijn precies dezelfde kleuren te kiezen die je momenteel in jouw huisstijl gebruikt.

 

De kleuren uit jouw huisstijl kun je kopieren. Gebruik je als browser Google Chrome of Mozilla Firefox, dan kun je de toepassing ‘ColorZilla’ gebruiken. Je kunt deze toepassing installeren door te gaan naar de site van ColorZilla.

 

Klik daar op ‘ColorZilla for FireFox and Chrome’ en je kunt rechts boven klikken op de blauwe knop ‘Install ColorZilla’.

 

Ga na het installeren van ColorZilla naar een online pagina, website of afbeelding waar de kleuren van jouw huisstijl te vinden zijn. Bovenin de balk van de browser zul je een pipetje zien staat van ColorZilla. Klik op dit pipetje en vervolgens op de kleur. De kleurcode wordt automatisch gekopieerd. Deze kleurcode kun je nu plakken in de kleur selector in SwiftySite.

 

Tip: Plak de kleur code ook in een tekst bestandje zodat je niet steeds opnieuw de kleur hoeft op te zoeken wanneer je deze nogmaals wilt gebruiken.


Kan ik het formaat van mijn logo aanpassen?

 

Je kunt (onder andere) de maximale hoogte en breedte van een logo aanpassen. Klik in jouw Swifty hoofdbalk op ‘Ontwerp aanpassen’ -> ‘Details’ -> ‘Logo’. Je zult zelf een getal in moeten vullen om te kijken hoe hoog en breed het logo wordt. Wanneer je dit aanpast zie je aan de rechterzijde de verandering toegepast worden op jouw website.

 

Vergeet de wijzigingen niet op te slaan en te publiceren. Gebruik hiervoor de blauwe knop ‘Opslaan & publiceren’ rechtsboven in de Swifty zijbalk!


Hoe stel ik een afbeelding als achtergrond in?

 

Klik in jouw Swifty hoofdbalk op ‘Ontwerp Aanpassen’. Ga naar ‘Gebieden’ -> ‘Pagina’. Hier kun je bij ‘Achtergrondtype’ er voor kiezen om een afbeelding als achtergrond in te stellen.

 

Je kunt zelf een afbeelding uploaden, of er één kiezen uit de Swifty plaatjes galerij door op het tabblad ‘Swifty plaatjes’ te klikken.


Hoe verander ik de titel en/of slogan van mijn website?

 

Op de volgende manier kun je de website titel en/of slogan aanpassen.

 

Log in op jouw SwiftySite en klik op ‘Ontwerp aanpassen’ 
Klik op ‘Details’ 
Klik op ‘Titel’ om de titel van jouw website te veranderen 
Klik op ‘Slogan’ om de slogan van jouw website te veranderen 

 

Als je het eenmaal weet is het best makkelijk of niet? 🙂